duminică, 3 aprilie 2011

CORNURI BICOLORE







Ingrediente:
Pentru aluat:
6 oua
600 ml lapte
250 gr unt
150 gr untura
8 linguri de zahar
50 gr drojdie
2 pliculete praf de copt
2 linguri de cacao
2 fiole esenta de vanilie
1 varf de cutit de sare
faina cat cuprinde
Pentru umplutura:
300 gr gem de gutui
coaja de la 2 lamai si 1 portocala
200 gr nuci sfaramate 
Pentru sirop:
500 gr zahar
500 ml apa
½ fiola esenta de vanilie
Preparare:
Se pune la dospit drojdia cu 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina si lapte caldut, se amesteca bine si se lasa 10 min sa dospeasca.
Se bat ouale cu sarea, apoi se adauga untul si untura topite, restul de zahar si laptele. Se toarna drojdia care a stat la dospit si se amesteca bine. Apoi se amesteca praful de copt cu 2 linguri de faina si se adauga in compozitie. Treptat adaugam faina pana obtinem un aluat mai moale. Impartim aluatul in doua. La unul din ele adaugam 2 linguri de cacao amestecate cu 2 linguri de ulei si framantam bine pentru omogenizare. In celalalt aluat mai punem putina faina (tot 2 linguri). Lasam aluaturile la crescut 1 ora.




Se ia o bucata din aluatul alb. Se intinde o foaie si se taie ca feliile de tort. Se repeta aceeasi operatie si la aluatul maro.






Se ia o ‘felie’ de aluat maro si se pune pe masa (daca este cazul se mai intinde putin). Deasupra se pune o ‘felie’ de aluat alb. Se pune umplutura si se ruleaza.Asa trebuie sa arate.



Se unge tava cu putin unt si se pun cornurile, lasandu-se la crescut vreo 30 de minute.




Se pun in cuptorul preincalzit cca 40 minute.

 In timp ce se coc cornurile, se pregateste siropul. Se pune apa cu zaharul la fiert. Se fierbe timp de 10 minute. Dupa  ce se ia de pe foc se adauga esenta de vanilie.


 Imediat ce sunt scoase din cuptor, cornurile se scufunda putin in sirop si apoi sunt asezate pe farfurie. 





 POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu