duminică, 10 aprilie 2011

PLACINTA CU BRANZA DE VACI




Pentru aluat:
-100 ml ulei
-100 ml lapte
-150 gr zahar
-2 oua ( 1 pentru compozitie si 1 pentru uns)
-1 praf de copt
-1 lingurita bicarbonat
-1 lingurita otet
-400 gr. faina
- ½ lingurita sare
Pentru umplutura:
-500 g branza vaci
-300 gr zahar
-200 gr stafide
-2 plicuri zahar vaniliat
-3 oua
-3 lingurite gris



Preparare:
Se amesteca intr-o cratita laptele, zaharul si uleiul, se pune pe foc si se lasa pana incepe sa fiarba apoi se da la racit. Cand compozitia s-a racit, se pune intr-un castron, se pune oul si bicarbonatul stins cu otet si se amesteca bine.


Se pune faina si se obtine aluatul pentru cele 2 foi.



Umplutura:
Se pun toate ingredientele intr-un castron.
Se amesteca bine




Se imparte aluatul in doua.



Se intinde foaia si se pune in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putina margarina.
 

Se presara grisul peste foaie (pentru a absorbi zeama care se lasa de la branza) si apoi se pune compozitia de branza.






Se pune a doua foaie peste compozitie.
Se inteapa cu furculita si se unge cu 1 ou batut bine.





Se da la cuptorul preincalzit pentru 40 min.
Se lasa la racit bine, se taie patrate si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
 








POFTA BUNA!!! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu