duminică, 6 martie 2011

MELCISORI CU NUCA

Ingrediente:
Pentru aluat:
900 gr faina
450 ml lapte
250 gr zahar
2 oua 
25 gr drojdie proaspata
60 ml ulei
1 sticluta esenta de vanilie
1 varf de cutit de sare
Pentru crema:
120 gr zahar
6 linguri pesmet
100 gr nuca macinata
100 gr cacao
300 ml apa
1 sticluta esenta de rom
Preparare:
Se pune faina intr-un castron. Se face o gaura in mijloc unde se pune drojdia, zaharul, sarea si ¾ din laptele caldut. Se amesteca usor si se lasa 10 minute sa se umfle drojdia si sa se topeasca zaharul. Se adauga ouale si esenta.  Apoi continuam sa amestecam adaugand laptele ramas, putin cate putin, pana obtinem un aluat moale si elastic. Se lasa la dospit o ora.
Pregatim crema:
Se pun toate ingredientele intr-o cratita, se amesteca bine si se pune la foc 3-4  minute, mestecand continuu.
Se imparte aluatul in doua parti egale. Se intinde o foaie dreptunghiulara, se unge cu jumatate din crema si se ruleaza. Se taie cu ajutorul unui fir de ata, felii de 3-4 cm. Se pun melcisorii in tava in care  am pus hartie de copt. Se lasa 30-40 de minute la foc potrivit. Se pudreaza cu zahar vanilat.





POFTA BUNA!!! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu