joi, 24 februarie 2011

TRANDAFIRASI

Daca va plictisiti ori daca vreti sa va indulciti familia cu ceva bun, de duminica, iata o reteta ca la mama acasa. Am folosit ingredientele cat pentru o familie numeroasa sau pentru o petrecere. Mie mi-au iesit patru tavi de cornulete si trandafirasi.  O sa va spun cum am facut trandafirasii pentru ca mi s-au parut mai interesanti. Daca doriti, puteti injumatati cantitatile.
Trandafirasi
Ingrediente:
Untura + Smantana se pun cantitati egale, eu am folosit 800 ml de smantana si 800 g de untura
300 g zahar
Faina cat cuprinde cca 1600 g
2 pliculete de praf de copt
½ lingurita de sare

Pentru umplutura se poate folosi: rahat, nuci, gem, dulceata.
Preparare:
Se topeste untura, se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu smantana. Se adauga sarea, zaharul, praful de copt si faina.
Cam aceasta este consistenta aluatului.


Se imparte aluatul in patru parti. Se ia o parte de aluat, se intinde o foaie si se taie rondele cu ajutorul unei cesti.



Se cresteaza rondelele cu un cutit in patru parti, pastrandu-se intact mijlocul.



Se pune dulceata sau gem in mijloc.



Se ia fiecare parte de aluat si se ridica in jurul dulcetei sau gemului din mijloc.



Se procedeaza la fel cu fiecare parte.



Se pune o foaie pentru copt in tava, se aseaza trandafirasii si se dau la cuptorul preincalzit pentru 30 de minute.



 Dupa ce se scot din cuptor se tavalesc prin zahar pudra.




 POFTA BUNA!!!








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu